Nog geen rijbewijs? Maar wel hard een auto nodig?

Soms heb je met spoed je rijbewijs nodig. Dit kan bijvoorbeeld voor je werk zijn of voor gebieden waar geen openbaar vervoer rijdt. Een auto geeft bovendien een stuk meer vrijheid. Je bent niet van de bus afhankelijk en loopt minder risico op vertragingen. Een rijbewijs is zeer waardevol en je vindt er sneller een baan mee. Je kunt bijvoorbeeld op onregelmatige tijden werken. Dit zijn de tijden, waarop er geen openbaar vervoer rijdt. Het is ook een gedoe, als iemand anders je steeds moet brengen en halen. Tegenwoordig hebben veel mensen een eigen auto. We kunnen eigenlijk niet meer zonder.

Rijlessen kunnen veel tijd in beslag nemen. Zeker als de rijinstructeur over een volle agenda beschikt. Dan is een spoedcursus rijbewijs in Spijkenisse geschikt om te volgen zodat jij je rijbewijs sneller behaalt. Helaas zijn de wachttijden bij het CBR erg lang. Je kunt gelukkig wel meerdere lessen per week volgen, zodat je ook perfect voor het examen wordt klaargestoomd.

Een spoedcursus of snelcursus rijbewijs is daarom de beste oplossing. Dé beste en voordeligste Rijschool in Spijkenisse is Dreamteam. Wij bieden ook een gratis proefles aan wanneer je een lespakket afneemt. Je kunt op deze manier kennis met je instructeur en het voertuig maken. Het voordeel van een snelcursus bij Rijschool Spijkenisse, is dat je de leerstof sneller oppakt en je handelingen niet snel vergeet. Het is niet verstandig om veel tijd tussen de lessen in te laten zitten. Hierdoor heb je meestal meer lessen nodig. Voor een snelcursus rijbewijs moet je meerdere keren per week rijden, om snel goed te leren autorijden.

Haal je rijbewijs in enkele weken

Snel rijbewijs halen? De Spoedcursus rijbewijs in Spijkenisse bij Rijschool Dreamteam zorgt ervoor dat je roze kaartje binnen enkele weken binnen is. Je kunt altijd sneller op examen gaan, omdat de examendatum direct in wordt gepland. Op deze manier hoef je niet op een akkoord van je rijinstructeur te wachten, voordat je op examen kunt.

Wanneer je een spoedcursus afneemt, dan is het niet verstandig om lang met het examen te wachten. De wachttijden bij het CBR zijn nog steeds vrij lang. De wachttijd kan wel tot vijftien weken oplopen. Daarom volgen steeds meer leerlingen spoedcursussen.
Ook voor een Spoedcursus Rijbewijs in Hoogvliet kun je bij Rijschool Dreamteam terecht. Versneld je rijbewijs halen, heeft veel voordelen:

– Snelle leertraject
– Geen lange wachttijden
– Rijlessen meerdere keren per week
– Kiezen uit betaalbare rijlespakketten
– Er wordt direct een examendatum ingepland
– Gemotiveerder om rijlessen te nemen

Hoe verloopt een spoedcursus rijbewijs in Spijkenisse?

Plan eerst altijd een proefles in. De rijinstructeur van rijschool Dreamteam maakt een inschatting van je rijvaardigheid om te bepalen hoeveel rijlessen je nodig hebt om de Spoedcursus Rijbewijs in Spijkenisse te behalen. Iedere leerling rijdt op een andere manier. De ene leerling zou daarom maar 25 lessen nodig hebben, terwijl de ander ruim veertig rijlessen nodig heeft.

De rijinstructeur geeft je persoonlijk advies op maat. Denk je zelf minder lessen nodig te hebben? Dan kun je ook zelf een pakket kiezen. Je kunt altijd nog voor een aanvullend pakket kiezen, als je besluit om toch meer rijlessen te nemen. Uiteraard kun je ook losse rijlessen boeken. Je betaalt dan per les.

Tijdens een spoedcursus, volg je je rijlessen in blokken. Deze blokken duren totaal vier uur. Je moet de lesstof snel in jezelf opnemen en sterk gefocust zijn. Een spoedcursus vraagt namelijk de nodige energie en inspanningen. Ben je langer dan vier uur bezig? Dan kan het gebeuren dat je de leerstof niet goed meer opneemt. Daarom worden de blokken over de dag verdeeld.

Het is ook mogelijk om een tussentijdse toets te doen. Na het afleggen van deze toets, weet je of je klaar bent voor het echte examen. De tussentijdse toets wordt bij het CBR afgenomen. Het ziet er hetzelfde als een echt rijexamen uit. Deze toets duurt gemiddeld 35 minuten.

Tijdens deze toets rijd je naar verschillende locaties in de stad. Eerst volg je de instructies van de examinator op. Daarna maak je gebruik van het navigatiesysteem in de auto. Je rijdt dan weer naar het CBR. De tussentijdse toets is ideaal voor mensen die graag kennis willen maken, met de examensituatie.

Veel leerlingen zijn minder zenuwachtig als ze een tussentijdse toets doen. Na deze toets geeft de examinator feedback. Hij vertelt wat je al goed doet en wat nog beter kan. Deze feedback kun je vervolgens weer in je rijlessen toepassen. De tussentijdse toets wordt meestal bij reguliere rijlessen afgenomen, maar is altijd apart bij te boeken.

De spoedcursus is bovendien altijd met je studie- of werkrooster te combineren. Je kunt in de ochtenden, avonden en soms ook in de weekenden rijles krijgen. Hierdoor komt je dagelijkse planning niet onder druk te staan. Rijschool Dreamteam biedt een Spoedcursus Rijbewijs aan in Spijkenisse met flexibele lestijden. Iedereen krijgt een passende instructeur. Goede persoonlijke begeleiding is noodzakelijk. Bovendien kunnen faal angstige leerlingen een instructeur krijgen, die in faalangst gespecialiseerd is. Je wordt dan tijdens je rijlessen al op je gemak gesteld.

Is het te lastig voor je, om in een handgeschakelde auto te rijden? Dan kun je altijd besluiten om je rijlessen in een automaat te nemen. Je kunt ook eerst rijlessen in een automaat nemen. Heb je vervolgens voldoende verkeersinzicht? Dan kun je altijd nog in een handgeschakelde auto gaan rijden. Als je je examen in een automaat aflegt, mag je niet in een handgeschakelde auto rijden. Je krijgt dan namelijk “code 78” op je rijbewijs. Wil je toch in een handgeschakelde auto rijden? Dan dien je opnieuw een praktijkexamen af te leggen.

Het CBR had voor de Corona crisis een gemiddelde wachttijd van vier tot zeven weken. Nu moeten leerlingen wel veertien weken op hun praktijkexamen wachten. Rijschool Dreamteam in Spijkenisse doet er alles aan om de planning zo nauwkeurig mogelijk met de leerling af te stemmen. Het CBR is nog altijd bezig om de wachttijden te verkorten.

Binnenkort is de verwachting dat leerlingen weer sneller op examen kunnen. Vergeet niet om je rijschool te machtigen. Dit is namelijk verplicht, als je examen gaat doen. Dit kun je eenvoudig regelen, door bij het CBR in te loggen. De rijschool boekt vervolgens je examendatum en het tijdstip. Het CBR stuurt daarna een bevestiging per e-mail. Neem altijd je identiteitsbewijs en feedbackformulier naar het examen mee. Zonder officieel identiteitsbewijs, kun je namelijk geen examen doen.

Wat zijn de verschillen tussen reguliere rijlessen en spoedcursussen?

Tijdens reguliere rijlessen, volg je lessen van maximaal vijftig minuten per keer. Dit zijn losse lessen, welke je ook in een pakket kunt boeken. Meestal volg je maximaal twee lessen op een dag. Je kunt ook meerdere lessen per week volgen. Je hebt, bij reguliere rijlessen, meer tijd om de leerstof in je op te nemen. Je moet elke week lessen volgen. Anders kun je bepaalde handelingen snel vergeten. Laat nooit maanden tussen je rijlessen inzitten. Dit kan de motivatie bovendien sterk verminderen. Het duurt dan ook langer, voordat je op examen kunt.

Tijdens een spoedcursus, volg je rijles in blokken. Je rijdt dan tot wel vier uur per dag. Je boekt je lessen snel achter elkaar in. Dit betekent ook dat je snel moet kunnen leren. Niet iedereen kan dit. Je kunt je rijinstructeur altijd om passend advies vragen.
Spoedcursussen vragen extra veel aandacht en concentratie. Te veel lesuren zorgen ervoor dat je concentratie geleidelijk afneemt. Rijschool Dreamteam zorgt ervoor dat je Spoedcursus Rijbewijs in Spijkenisse goed verdeelt wordt over de dag, zodat je altijd geconcentreerd blijft.

Soms kun je, in vijf of tien dagen, al je rijbewijs halen. Nu duurt het wat langer, voordat je op examen kunt. Je hebt wel het autorijden snel onder de knie. Je bent fulltime bezig, met het behalen van je rijbewijs. Ben je gezakt? Dan kun je ook een spoedcursus herkansing volgen. Neem snel enkele losse lessen en ga snel weer op examen bij het CBR. Hoe lang je spoedcursus duurt, hangt af van hoeveel lessen je nodig hebt.

Spoedcursus inclusief gezondheidsverklaring, theorie- en praktijkexamen

Tijdens een Spoedcursus Rijbewijs in Spijkenisse is het de bedoeling dat je snel je theorie behaalt. Je kunt pas op praktijkexamen, als je je theoriecertificaat op zak hebt. Kies voor een bijpassend theoriepakket en slaag altijd snel voor je examen. Daarnaast moet je altijd een gezondheidsverklaring bij het CBR aanvragen en invullen. Deze kost nu € 41,00. Zonder deze documenten mag je geen praktijkexamen doen. Het theorie-examen kost nu gemiddeld € 41,00. Dit is exclusief eventuele rijschool-kosten.

Je theorie-examen wordt bij het CBR afgenomen. Het is een examen die je achter de computer aflegt. Je krijgt vragen over gevarenherkenning, verkeersinzicht en kennisvragen. Wil je extra tijd? Dan kun je ook een theorie-examen met extra tijd aanvragen. Dit is iets duurder. Wel slagen leerlingen eerder voor dit autotheorie-examen.

Op de gezondheidsverklaring worden vragen over je psychische en fysieke gezondheid gesteld. Vul je enkele vragen met “ja” in? Dan moet je jezelf officieel laten keuren, door een speciale keuringsarts van het CBR. Dit brengt extra kosten met zich mee. Deze arts bepaalt of je gezond genoeg bent, om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen.

Verschillende aandoeningen, zoals epilepsie, oogproblemen, autisme, ADHD, andere psychische stoornissen, narcolepsie en bepaalde neurologische aandoeningen, kunnen de rijveiligheid namelijk beïnvloeden. Er volgt in dat geval altijd een verplichte medische keuring.

Pakketten en lesuren

Bij Rijschool Dreamteam in Spijkenisse en in Hoogvliet, heb je verschillende lespakketten. Je kunt een spoedcursus van twintig, dertig of veertig rijlessen volgen. Ieder pakket heeft zijn eigen prijs. Er worden scherpe tarieven gehanteerd. Bovendien zijn alle pakketten inclusief praktijkexamen, autohuur en een vaste rijinstructeur. Je kunt zelf je rijinstructeur kiezen. Wil je toch een andere rijinstructeur? Dan is dat altijd mogelijk. Een proefles kost € 25,- en je betaalt € 40,- per les. Dit is voor eventuele extra losse lessen, naast de spoedcursus of na een herkansing.

Gezakt en wat nu?

Heb je een traject gevolgd voor een Spoedcursus Rijbewijs, maar ben je toch gezakt? Dat kan helaas gebeuren, ondanks de hoge slagingspercentages. Rijschool Dreamteam in Spijkenisse zal snel enkele rijlessen voor je herkansing inplannen. Bovendien wordt er snel een her-examendatum gepland. Het CBR geeft altijd een heldere terugkoppeling van het examen en vertelt je, waarom je een onvoldoende hebt gehaald. De rijschool maakt een nieuwe planning en zal aan de aandachtspunten werken. Op deze manier kun je direct naar het herexamen, waarbij je een grotere kans van slagen hebt.

Faalangst?

Bang om te zakken of ben je meerdere keren gezakt? Dan kan het gebeuren dat je steeds zenuwachtiger wordt. Zak je telkens tijdens een reguliere CBR-examen? Dan is een faalangstexamen misschien een optie. Er zijn ook speciale rijinstructeurs, die goed met faalangstleerlingen om kunnen gaan.

Als je faalangst hebt, kun je een speciaal faalangstexamen bij het CBR aanvragen. Rijschool Dreamteam in Spijkenisse kan dit ook bij een spoedcursus regelen. Ook als je gezakt bent, kun je voor een faalangstexamen kiezen. De wachttijden voor faalangstexamens zijn meestal iets langer dan voor een regulier praktijkexamen. Dus het tijdig inboeken van het examen is onmisbaar.

Tijdens het faalangstexamen krijg je extra tijd. Je examinator kan je een time-out geven. Het is ook mogelijk om zelf (meerdere) time-outs aan te vragen. Het gevolg is dat je minder zenuwachtig bent. De slagingspercentages liggen daarom bij een faalangstexamen ook hoger. De examinator doet er alles aan om je op je gemak te stellen. Je hebt minder het gevoel dat je fouten maakt, hierdoor gaan de zenuwen liggen. Je kunt dan ook veel beter rijden en jezelf beter op de weg concentreren.

Zak je minimaal vier keer achterelkaar voor je rijbewijs? Dan kan de rijschool een BNOR-examen aanvragen. Je moet dan minstens vier keer achter elkaar, binnen vijf jaar, gezakt zijn. Het praktijkexamen wordt dan door het “Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR)” afgenomen. Dit examen lijkt veel op het faalangstexamen van het CBR. Je rijdt meestal in een rustigere omgeving. Bovendien stelt de examinator je op je gemak. Je praat eerst even met de examinator en gaat vervolgens de weg op. De rijvaardigheidseisen zijn hetzelfde, alleen zijn leerlingen minder zenuwachtig tijdens dit examen. Leerlingen met ernstige faalangst en zenuwen, komen meestal bij het BNOR terecht.

Neem contact op met Rijschool Dreamteam in Hoogvliet of Spijkenisse

Wil je zelf ook graag snel je rijbewijs halen? Neem contact op en start met de snelcursus rijbewijs. Vraag direct een proefles aan en boek je gewenste lessenpakket. Vult het contactformulier op de website in en vraag informatie op. Je krijgt snel een geschikte rijinstructeur toegewezen.

💬 Waar kunnen we je mee helpen?